Crosstrainer – ett mångsidigt och effektivt träningsredskap

Dags att komma igång med träningen? Då är en crosstrainer en bra början, som ger både starkare muskler, bättre flås och med tiden även en minskad fettmassa. Träningsredskapet är dessutom enkelt att använda och någon PT behövs knappast för att förstå sig på den eller för att göra rätt. Det är bara att hoppa upp och sätta fart! 

Vad är en crosstrainer? 

Crosstrainer är ett väldigt populärt träningsredskap som aktiverar hela kroppen. Man jobbar främst med benen och armarna men hela kroppen kommer i rörelse – dessutom på ett väldigt skonsamt sätt. 

Dom mjuka rörelserna belastar till exempel inte knän och andra känsliga leder på samma sätt som löpning gör och passar därför bra som träningsform för dom allra flesta. 

Några av fördelarna med det här träningsredskapet är att det är:

  • Mångsidigt 
  • Enkelt 
  • Skonsamt 

Erbjuder varierande träningsformer

En crosstrainer är ett bra träningsredskap som kan användas på olika sätt. Den kan fungera både för styrketräning, då genom att öka motståndet, samt för pulshöjande och fettförbrännande träning. 

Dom flesta är nog ute efter det sistnämnda och det är minst sagt effektivt. Ett högintensivt pass på ”crossen” förbränner många kalorier på relativt kort tid och är ett utmärkt alternativ för den som inte kan eller vill springa. Det är hur som helst ett bra sätt att hålla igång och underhålla kroppen på. 

Köpa egen eller träna på gym? 

Den som vill börja träna på crosstrainer har två val – antigen att teckna ett gymkort eller att köpa en egen maskin att ha hemma via en butik som fitnessfrank.com. Dom allra flesta gym har flertalet crosstrainers och fördelen med att välja det alternativet är att träningen kan varieras mycket mer, tack vare all annan utrusning som finns i ett gym. 

Den som föredrar hemmaträning och tycker att crosstrainern räcker som enda träningsredskap kan med fördel välja att köpa en variant som passar för hemmabruk. Dessa finns i många olika varianter, alltifrån enkla till väldigt avancerade. Vad man ska välja beror på vilket behov man har men också på hur mycket pengar man kan tänka sig att lägga. 

En mer avancerad variant kostar såklart mer, men å andra sidan fler funktioner. Ett tips är att kolla runt och jämföra olika modeller för att hitta den som kan tänkas passa bäst – och detsamma kan man göra om man funderar på att teckna ett gymkort. 

Crosstrainer – ett mångsidigt och effektivt träningsredskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *