Vandring är ett utmärkt sätt att kombinera fantastiska upplevelser ute i naturen med motion eller träningsrundor. Att både få massor av frisk luft, motion och en storslagen naturupplevelse i ett är vad som gör vandring så populärt bland oss svenskar. Vandring passar för alla. Det viktiga är att man ser till att vandra efter förmåga. Om man vandrar tillsammans med andra som har en annan takt så blir det lätt jobbigt. Oavsett om man tvingas till att vandra i högre tempo än vad man vill och orkar, eller om man får vandra i långsammare tempo så blir det mindre behagligt än om man istället hamnar i en grupp där takten är densamma som ens egen. Man kan välja mellan olika typer av vandringsleder som finns runt om i landet. Allt från korta dagsturer utan övernattning nära hemmet till mer avlägsna vandringar som kräver en guide finns bland alternativen. Det är bara att välja det som passar en själv bäst!

Till skillnad från många andra träningsformer handlar vandringen sällan om prestation i tävlingsbemärkelse. Att fokusera och förbereda sig med rätt kosttillskott är någonting som gör utmaningen enklare. Även om det inte är en tävling krävs stort tålamod och kondition!

Kontakta en bra guide

Att ha med sig en guide, eller att själv se till att vara påläst innan man startar sin vandring gör att det blir mer spännande att vandra. När man vet lite om naturen, historien och kulturen som man passerar så blir det såklart extra spännande att vara där. Är det pilgrimsled som lockar så är det såklart extra spännande om man är intresserad av kultur och historia. När man vandrar på en pilgrimsled så kombinerar man motion med att få mycket ny kunskap, och det är såklart mycket spännande, enligt de flesta av oss.

Sverige har massor av trevliga vandringsleder från norr till söder. Vill man inte ta sig iväg långväga så kan man välja en vandringsled som ligger nära hemmet. Man behöver inte övernatta om man inte vill, utan man kan ge sig av på en trevlig dagstur. Är det en hel semester som ska gå i vandringens tecken så krävs det förberedelser och utrustning på ett helt annat sätt än om man vandrar någonstans nära hemmet. När det kommer till vad man ska packa med sig så finns det massor av bra sajter som man kan besöka där vana vandrare har listat de viktigaste delarna i packningen. Förutom vandring finns också ett flertal andra träningsformer som främjar en god hälsa. Denna sida tar upp åtskilliga speciella och kända träningsriktningar.

Ungdomsaktiviteter

Bland alla de aktiviteter man kan ägna sig åt under sin uppväxt, finns det vissa som dragit fler personer än andra. Det har under lång tid varit en gräns mellan flickor och pojkar där många pojkar valt att spela fotboll och flickor istället börjat intressera sig för stall och hästar. Under senare år har det blivit viss uppluckring i dessa gränser och man kan se en hel del flickor som börjar spela fotboll och likaså en del pojkar som väljer att ta ridlektioner. Det är en bra utveckling där alla kan hitta sitt intresse och få ta del av den träning och undervisning som krävs för att man skall bli bra på sitt intresse.

Flera ridskolor har funnits länge och har en skara personer som brinner för att kunna erbjuda barn och unga en möjlighet att få lära sig att rida. Dock har det under senare år varit vissa svårigheter att få in tillräckligt många elever för att man skall gå runt. Det är inte gratis att ta ridlektioner, men för många är det en möjlighet. De ridskolor som finns runt omkring i landet har många lediga platser med undantag för vissa skolor som har rykte om sig att vara bäst.

Träning

Den som inte varit med om att rida någon gång kan tänka att det är hästen som gör arbetet och att man bara sitter. Få uttrycker en sådan fördom om de väl testat! Att rida är någonting som kräver en hel del av muskler och stabilitet. Som träningsform är det en bra aktivitet som också hjälper eleven att bygga en relation till djuren samt att känna ansvar. Det är inte konstigt att ridskolor haft en viktig roll i Sverige och det finns än idag en mängd läger och skolor att gå till om man skulle vilja lära sig ta hand om en häst.

Hoppas denna presentation av utomhusträning inspirerat dig och att intresset ökar!

Träning utomhus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *