Här får du fem goda anledningar till att ta aminosyror som tillskott. De fördelar som dessa för med sig är fler än en handfull, men vi har valt att fokusera på några av de största fördelarna.

5 fördelar med grenade aminosyror

  • Den främsta anledningen till att människor som tränar tar kosttillskott med aminosyror är att de främjar en ökad muskeltillväxt. Framför allt leucin har visat sig kunna påverka muskelproteinsyntesen efter träning. Den stimuleras av den stress du utsätter musklerna för under träningen och uppmuntras sedan av aminosyran leucin. Genom att ta aminosyror som ett tillskott ger du dina muskler allt de behöver för att växa och på ett bättre sätt kunna förbereda sig för nästa träningspass.
  • Kosttillskott med aminosyror förändrar det sätt på vilket din kropp använder fett och kolhydrater som bränsle. För många personer som tränar är det ett stort problem att kroppens glykogendepåer töms under träningspasset, då det leder till utmattning och en försämrad prestationsförmåga. I en studie från 2011 där 7 manliga deltagare utförde träning i syfte att tömma sina glykogendepåer, fick en grupp deltagare BCAA och den andra gruppen en placebo. Glykogendepåerna hos de deltagare som fick BCAA skyddades till den grad att det tog 17,2 procent längre för deltagarna i denna grupp att gå in i väggen.
  • Anledningen till att ett intag av grenade aminosyror skyddar glykogendepåerna från att tömmas, är att BCAA istället ökar kroppens fettförbränning. Om du vill förlora lite kroppsfett, eller om du tränar på en diet med lågt intag av kolhydrater, kan grenade aminosyror hjälpa dig att ställa om kroppen till att använda fett som bränsle.
  • Den mentala trötthet som många drabbas av under långa träningspass kan förebyggas genom ett intag av grenade aminosyror. När nivåerna av BCAA i kroppen sjunker produceras mer tryptofan, vilket sedan omvandlas till serotonin i hjärnan och gör att du känner dig trött och mentalt utmattad. Genom att ta BCAA som ett kosttillskott kan du förhindra att detta inträffar.
  • Genom att de förhindrar en ökad produktion av tryptofan, kan kosttillskott med aminosyror förbättra såväl korttidsminnet som din förmåga att bearbeta intryck. Framför allt i tävlingar som pågår i flera timmar kan detta ökade mentala fokus tippa över vågskålen till din fördel.
5 fördelar med grenade aminosyror

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *