Fungerar bantningspiller?

Kampen mot bilringen är en kamp du inte kommer vinna lättvindigt, och detta är den främsta anledningen till att vi gärna testar andra saker än att försöka följa en kostplan och motionera mer. Det är ganska vanligt att man fixeras vid tanken på att gå ner i vikt till den grad att man testar oprövade och ibland potentiellt farliga saker.

Detsamma är sant även för bantningspiller. De flesta piller utlovar saker som verkar för bra för att vara sant, och detta bör vara tillräckligt för att du ska dra öronen åt dig. Frågan är följande: Ska man aldrig testa bantningspiller eller finns det piller som kan främja en viktnedgång?

Vissa bantningspiller fungerar, andra inte

Det finns ett stort utbud av bantningspiller på marknaden idag. Vissa av dessa verkar genom att öka ämnesomsättningen, medan andra sägs kunna dämpa aptiten och därmed öka fettförbränningen. Problemet är att kosttillskott för viktnedgång inte är receptbelagda läkemedel och inte behöver bevisa att deras produkter är effektiva och säkra. Inte ens när en tillverkare hävdar att deras produkter innehåller naturliga ingredienser, betyder det att du inte riskerar att drabbas av biverkningar. Därför bör du konsultera din läkare innan du börjar ta ett bantningspiller eller kosttillskott för viktnedgång.

Bantningspiller har fått sin popularitet genom att marknadsföras som att de skulle kunna förbränna flera lager av fett inom loppet av några dagar. Den reklam som visas på tv sent på kvällen hävdar att du kan äta vad du vill, ha en stillasittande livsstil och ändå gå ner i vikt med hjälp av bantningspiller. Tyvärr är antalet randomiserade, dubbelblinda studier som bekräftar dessa pillers effektivitet väldigt begränsat. Det är därför en bättre idé att fokusera på din kosthållning och försöka följa ett bra träningsprogram om du vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

Det är dock värt att nämna att långt ifrån alla bantningspiller är rena rama skräpet. Även om de inte kommer att omvandla din kropp till en fettförbrännande maskin, kan de ge din ämnesomsättning en knuff i rätt riktning och hjälpa dig få bättre resultat av dina goda matvanor och din fysiska aktivitet.

Fungerar bantningspiller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *