Prostrolane är ett varumärke som erbjuder produkter för injektionsbehandlingar för både ansikte och kropp. Märket riktar sig till kliniker som genomför estetiska injektionsbehandlingar och kan därmed inte köpas av privatpersoner. Läs mer om varumärket och deras produkter här.

Om varumärket

Prostrolane är ett varumärke som erbjuder produkter till kliniker som genomför estetiska injektionsbehandlingar – verksamheter som sedan 2021 kontrolleras av IVO. Produkter från Prostrolane kan alltså inte köpas av privatpersoner, så den som vill genomföra en behandling med någon av varumärkets produkter behöver uppsöka en sådan klinik.

Produkter från Prostrolane

Prostrolane erbjuder ett par olika produkter för ansikte och kropp, vilka alla används genom injektionsbehandlingar. Produkterna för ansikte syftar bland annat till att släta ut fina linjer och rynkor eller för att jämna ut hudtonen. Produkterna för kroppsbehandlingar har fettreducerande egenskaper och kan till exempel hjälpa den som vill bli av med en envis dubbelhaka eller något annat som inte är önskvärt.

Några av produkterna från Prostrolane är:

  • Inner B – Inner B är en kroppsfiller som effektivt kan minska lokala fettansamlingar på kroppen. Inner B ökar nedbrytningen av triglycerider och hämmar fettsyrasyntesen som producerar fettsyror. Lämplig att använda för behandling av dubbelhaka, armar, mage, lår och knän.
  • Inner B SE – En CE godkänd filler som stimulerar produktionen av fettsyror. Kan användas på till exempel mage, dubbelhaka, käke, armar och lår och ger synbar effekt direkt efter behandlingen. Full effekt ses dock först efter två veckor. Produkten har en mjuk textur, är enkel att injicera och gör behandlingen mer behaglig för både utförare och patient.
  • Natural B – Filler för ansikte som hjälper till att stimulera hudens cellförnyelse och kollagenproduktion – vilket bland annat förbättrar elasticiteten. Produkten hjälper även till att stoppa fria radikaler, någon som medför att hudens åldringsprocess saktas ner. Används för att släta ut medeldjupa rynkor kring munnen eller för att förstärka ansiktets konturer.
  • Blanc B – Skinbooster som kan användas för att strama upp slapp hud, för att ljusa upp ljus hud eller för att minska pigmenteringar. Innehållet i produkten ger en jämnare hudton samtidigt som det behandlar fina linjer. Hjälper även till att motverka nya pigmenteringar.

För flera av produkterna från varumärket rekommenderas 1–3 behandlingar med 2 veckors mellanrum. Resultat av fillers är inte permanent utan behöver ”fyllas på” med tiden.

Om Prostrolane – produkter för ansikte och kropp